Deze hemelse chocoladetruffels met sinaasappellikeur zijn een feestje voor je smaakpapillen. Ze smelten op je tong, laten een zwoele sinaasappeltwist achter en zorgen ervoor dat zelfs de meest doorgewinterde chocoladefan even stilvalt van geluk. Perfect bij een glas dessertwijn, bij de koffie of als je gewoon zin hebt in iets onweerstaanbaars. Een waarschuwing is op z’n plaats: één truffel is nooit genoeg!
Smelt de chocolade samen met de slagroom en de sinaasappellikeur in een kleine pan met dikke bodem op laag vuur en roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur en klop de boter erdoor tot een glad mengsel ontstaat.
Schenk het mengsel in de ovenschaal en laat het in de koelkast ongeveer 1 uur opstijven; schep het halverwege even om.
Schep met een dessertlepel porties van het truffelmengsel uit de schaal en rol ze tussen je handen tot 16 walnootgrote balletjes.
Bestrooi een bord met poedersuiker en rol de truffels erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Bewaar de chocoladetruffels in een afgesloten bakje in de koelkast en haal ze 10 minuten voor serveren eruit voor de perfecte smeuïgheid.Wijnadvies:Combineer deze chocoladetruffels met sinaasappellikeur met een glas Pedro Ximénez sherry of een rijke Ruby port. De diepe chocolade en citrusaroma’s dansen samen als een perfect jazzduo in je mond. Heb je zin in iets anders? Een glaasje Grand Marnier doet ook wonderen – maar pas op, het kan verslavend lekker worden.