Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse Modder
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
liter
melk
▢
½
liter
kookroom
▢
4
eidooiers
▢
¾
ons
suiker
▢
20
gram
maizena
▢
1
stokje
vanille
▢
biscuits de Savoie
▢
abrikozenjam
▢
kirsch
of rum,
▢
geconfijte kersjes
Instructies
Vanillesaus maken van de melk, de room, de eierdooiers, de suiker en de maizena op de volgende manier:
Het vanille stokje eerst laten trekken in de melk en de room.
Eidooiers lang roeren met suiker.
Wat afgekoelde melk heel voorzichtig bijvoegen en de aangemaakte maizena.
In waterbad en blijven roeren.
In kristallen schotel de baby biscuits [biscuits de Savoie] naast elkaar leggen, dik besmeren met abrikozenjam en goed bevochtigen met kirsch of rum.
Dan wat afgekoelde saus er over en dan weer biscuits met jam en kirsch etc.
Er tussendoor in stukjes gehakte geconfijte kers strooien.
Het laatste de saus en dan zo hier en daar wat geslagen room om het geheel een beetje aan te kleden.
Niet spuiten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Nederland