Deze herfstige appel-pistache galette combineert knapperig deeg met romige vanillepudding en een topping van frisse appels en knapperige pistachenoten.
500mlmelk of appelsapvoor een veganistische versie
1zakjevanillepuddingpoeder
2eetlepelssuiker
1grotegroene appel
50mlappelsapwater kan ook
Kaneelnaar smaak
1zakjevanillesuiker
1eetlepelgehakte pistachenoten
Instructies
Bereid de vanillepudding volgens de instructies op de verpakking met melk of appelsap.
Laat de pudding afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakjes.
Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat.
Bestrijk het deeg met de afgekoelde vanillepudding, laat ongeveer 4 cm aan de rand vrij.
Verdeel de plakjes appel in een cirkel over de pudding en vouw de randen van het deeg over de vulling.
Bak de galette in ongeveer 40 minuten goudbruin in het midden van de oven.
Kook het klokhuis van de appel met appelsap, vanillesuiker en kaneel ongeveer 5 minuten tot een siroop.
Bestrijk de nog warme galette met de siroop en bestrooi met gehakte pistachenoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Muscat of een Riesling past goed bij deze appel-pistache galette. De zoetheid van de wijn balanceert mooi met de frisse appels en het romige vanillepuddinglaagje.