Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Herfstige Fruitige Pannenkoekjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
Koekenpan
Deksel (optioneel)
Ingrediënten
▢
3
appels en/of peren
▢
200
g
pannenkoekenmix
▢
400
ml
melk
▢
1
ei
▢
50
g
boter
▢
Suiker
▢
Kaneelpoeder
▢
Poedersuiker
optioneel, voor garnering
Instructies
Schil de appels en/of peren en snijd vanaf het steeltje in totaal 12 dikke plakken van het fruit (zo blijft de vorm van de vrucht mooi zichtbaar).
Verwijder de klokhuizen.
Bestrooi de plakken appel of peer dun met suiker en kaneelpoeder.
Klop in een beslagkom de pannenkoekenmix met melk en ei tot een dik, glad beslag.
Smelt telkens een klontje boter in een kleine koekenpan en bak de plakken appel of peer 30 seconden per kant.
Schenk vervolgens wat pannenkoekbeslag over de plakken (ongeveer een juslepel per pannenkoekje) en bak de onderkant goudbruin.
Keer de pannenkoekjes voorzichtig om (eventueel met behulp van een deksel) en laat ze aan de andere kant bruin en gaar worden.
Houd de gebakken pannenkoekjes warm.
Stapel op elk van de vier borden 2-3 pannenkoekjes.
Bestrooi naar wens met poedersuiker en extra kaneelpoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de appel- en peerpannenkoekjes warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch