Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Herfstige Polentacake met Agave- en Ahornsiroop
Heerlijke polentacake met een rijke smaak van agave- en ahornsiroop, perfect voor een dessert of bij de koffie.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakeblik van 28 cm (of siliconen bakvorm voor mini-cakes)
kommen
Oven
Ingrediënten
▢
100
g
polenta
▢
200
g
gezeefde bloem
▢
100
g
kruimels van oud zuurdesembrood
▢
100
g
agavesiroop
▢
5
dl
koemelk of sojamelk
▢
3
grote
eieren
▢
100
g
ahornsiroop
▢
½
dl
olijfolie
▢
100
g
stukjes dadels
▢
500
g
appel geschild en in stukjes
▢
1
theelepel
kaneel
▢
Schil van 2 biologische sinaasappels
▢
Schil van 2 biologische citroenen
▢
1
theelepel
zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vet een cakeblik van 28 cm in, tenzij je een siliconen bakvorm gebruikt.
Meng de polenta, bloem en broodkruimels in een kom.
In een andere kom meng je de melk, eieren, ahornsiroop, agavesiroop en olijfolie.
Combineer de inhoud van beide kommen en roer goed.
Voeg de dadels, appelstukjes, kaneel, sinaasappelschil, citroenschil en zout toe aan het mengsel.
Roer opnieuw goed.
Giet het mengsel in het cakeblik en bak ongeveer 50 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden gestoken wordt er schoon uitkomt.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het blik haalt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de polentacake als dessert of bij de koffie, eventueel gegarneerd met een toefje slagroom en een vleugje kaneel.
Je kunt ook een siliconen bakvorm gebruiken voor mini-cakes (12 stuks per vorm) als je liever kleine porties hebt.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti vormt een uitstekende aanvulling op deze aromatische en smaakvolle polentacake.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
52
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Sojavrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch