Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hersenen met Tomatenpuree
Een klassiek Frans voorgerecht met zacht gegaarde kalfshersenen in een kruidige tomatensaus.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
mes
Koekenpan
Ingrediënten
▢
3
kalfshersenen
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
1,5
liter
court-bouillon
▢
2
el
olie
▢
1
grote
ui
▢
1-2
teentjes
knoflook
▢
1
tl
marjolein
▢
1
el
gehakte peterselie
▢
2
el
kappertjes
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Bereid de hersenen zoals aangegeven bij ‘Hersenen à la Tartare’ en houd ze warm in court-bouillon.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olie tot glazig.
Voeg de gepelde en ontpitte tomaten, marjolein, peper en zout toe en laat inkoken tot een dikke saus.
Voeg de kappertjes toe en roer goed door.
Giet de saus over de warme hersenen en bestrooi met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden