Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hertenbiefstuk met pepersaus
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
hertenbiefstuk
a130 gr. per stuk
▢
2
sjalotten
▢
15
cl
witte wijn
▢
1
eetlepel(s)
groene peperbolletjes
▢
10
cl
kalfsfond
▢
5
cl
cognac
▢
2
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
boter
▢
zonnebloemolie
▢
zout
Instructies
Pel en snipper de sjalotjes.
Doe in een klein steelpannetje de sjalotten, 10 cl wijn, beetje zout.
Laat op meen hoog vuur inkoken tot het vocht bijna allemaal verdampt is.
Voeg het kalfsfond, de peperbolletjes en de crème fraîche toe en laat tot 2/3 inkoken.
Zet een koekenpan, op hoog vuur, met een klontje boter en een eetlepel olie.
Bak de biefstukken tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
Haalde biefstukken uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Deglaceer de koekenpan met de resterende wijn.
Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg dit toe aan de saus.
Serveer op borden of op een serveerbord en geef er wat saus bij.
Doe de rest van de pepersaus in een sauskom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bijvoorbeeld aardappel Dophines bij.
Voedingswaarden
Calories:
323
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild