Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 hertenbiefstuk a130 gr. per stuk
- 2 sjalotten
- 15 cl witte wijn
- 1 eetlepel(s) groene peperbolletjes
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 2 eetlepel(s) crème fraîche
- boter
- zonnebloemolie
- zout
Instructies
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Doe in een klein steelpannetje de sjalotten, 10 cl wijn, beetje zout.
- Laat op meen hoog vuur inkoken tot het vocht bijna allemaal verdampt is.
- Voeg het kalfsfond, de peperbolletjes en de crème fraîche toe en laat tot 2/3 inkoken.
- Zet een koekenpan, op hoog vuur, met een klontje boter en een eetlepel olie.
- Bak de biefstukken tot de gewenste gaarheid is bereikt.
- Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
- Haalde biefstukken uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
- Deglaceer de koekenpan met de resterende wijn.
- Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg dit toe aan de saus.
- Serveer op borden of op een serveerbord en geef er wat saus bij.
- Doe de rest van de pepersaus in een sauskom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bijvoorbeeld aardappel Dophines bij.
Voedingswaarden
Calories: 323 kcal