Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hertenkotelet op Smakelijke Waterkersstamppot, Geserveerd met Krokante Schorsenee
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het vlees:
▢
4
hertenkoteletten van ongeveer 100 gram elk
▢
Roomboter
▢
Peper & zout
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
100
ml
rode port
▢
100
ml
kalfsfond
Voor de stamppot:
▢
300
gram
aardappels
geschild en in kwarten gesneden
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
1
bos
waterkers
gewassen en grof gehakt
▢
100
ml
melk
▢
1
eetlepel
grove mosterd
▢
Djintan
▢
Olijfolie
▢
Peper & zout
Voor de krokante schorseneer:
▢
4
schorseneren
▢
Olie om te frituren
Instructies
Verhit roomboter in een pan en bak de hertenkoteletten kort tot ze bruin zijn.
Plaats ze vervolgens op een rooster in de oven, met een bakplaat eronder om verder te garen.
Bak volgens de instellingen tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot.
Blus af met rode port en kalfsfond, laat inkoken tot de sausdikte.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de aardappels in een stoomoven tot ze gaar zijn.
Stamp ze fijn en meng met melk en mosterd.
Voeg vlak voor het opdienen de overige ingrediënten toe en roer goed door.
Schil de schorseneren en snijd ze in dunne plakken.
Frituur ze in olie tot ze krokant zijn, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de stamppot en saus apart in een afgedekte stoomovenpan.
Breng de stamppot op smaak met djintan, olijfolie, peper en zout.
Roer als laatste de waterkers erdoor en garneer met enkele blaadjes waterkers.
Serveer de stamppot in een serveerring op het bord, leg de krokante schorseneer er speels op en leg de hertenkotelet erbovenop.
Druppel wat saus over en rond het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van het hertenvlees en de kruidige aardappelstamppot.
Voedingswaarden
Calories:
460
kcal
|
koolhydraten:
26
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Wild
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm