Breng de aardappelen met de appels en de tijm in een pan met weinig water en zout aan de kook.
Kook ze 15 minuten zachtjes gaar.
Laat zoveel mogelijk vocht verdampen, maar pas op voor aanbranden.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
Snijd de chorizo in blokjes en bak deze in een koekenpan zachtjes uit.
Voeg de paprika en ui toe aan de pan en bak ze ± 3 minuten zachtjes mee.
Stamp de aardappelen grof en roer het geheel tot een smeuïge stamppot.
Roer er de olijfolie en eventueel een scheutje melk door en breng de hete bliksem op smaak met zout en peper.
Schep de hete bliksem op 4 warme borden en verdeel het chorizomengsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of wat augurken voor extra smaak en textuur.Wijnadvies:Een lichte, medium-bodied rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de pittige smaken van de chorizo en de zoetheid van de appels.