Hete bliksem met chorizo en paprika

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 3 goudrenetten
  • 3 stevige appels bijvoorbeeld Elstar of Jonagold
  • 2 theelepels tijm
  • zout peper
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 200 gram chorizo aan een stukje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ¼ dl melk

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Breng de aardappelen met de appels en de tijm in een pan met weinig water en zout
  • aan de kook en kook ze in 15 minuten zachtjes gaar.
  • Laat zo veel mogelijk vocht verdampen, maar pas op voor aanbranden.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  • Snijd de chorizo in blokjes en bak die in een koekenpan zachtjes uit.
  • Schep de paprika en de ui erdoor en bak ze ± 3 minuten zachtjes mee.
  • Stamp de aardappelen grof en roer het geheel tot een smeuïge stamppot.
  • Roer er de olijfolie en eventueel ook een scheutje melk door en breng de hete bliksem op smaak met zout en peper.
  • Schep de hete bliksem op 4 warme borden en verdeel er het chorizomengsel erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees