Bak ¾ deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 g boter.
Voeg de plakjes appel toe en bak deze 3 minuten mee.
Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de verpakking, en roer er het ei en 25 g boter door.
Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 g boter, voeg het gehakt toe en bak het 10 minuten rul.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 1½ dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat het 5 minuten met het deksel op de pan stoven.
Roer de peperkorrels erdoor.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de jeneverbessen door de aardappelpuree.
Schep de helft van de stamppot in een ovenschaal.
Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
Strooi er paneermeel over en verdeel 15 g boter in vlokjes over de bovenkant.
Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak.Wijnadvies:Een stevige, medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past goed bij de hartige smaken van het gehakt en de appel.