Hete bliksem met pittige gehaktsaus
Ingrediënten
- 115 gram boter
- 4 ui
- 5 zure appel waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt
- 1 pakje aardappel puree inh. 130 gr
- 2 dl melk
- zout peper
- 1 ei
- 400 gram gehakt
- 1 kruidenbouillonblokje
- 2 theelepels peper potje
- ¼ theelepel gemalen jeneverbessen
- 3 eetlepels paneermeel
- ovenschaal
Instructies
- Bak 3/4 deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 gr boter.
- Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee.
- Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de
- verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door.
- Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak
- het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper.
- Voeg 11/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op
- de pan 5 minuten stoven.
- Roer de peperkorrels erdoor.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de
- jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de
- ovenschaal.
- Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
- Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over.
- Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.