Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hip chips met een dip van frambozencheesecake van 't Zusje
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of diepe koekenpan
snijplank
mes
keukenpapier
kom
Klopper of elektrische mixer
Spatel
Kleine steelpan
vier schaaltjes
Ingrediënten
Voor de chips:
▢
1
grote
aardappel
▢
1
eetlepel
fijne suiker
Voor de frambozencheesecake dip:
▢
100
gram
Monchou
roomkaas
▢
120
ml
slagroom met suiker
▢
30
gram
chocolade
▢
50
gram
diepvries frambozen
▢
30
gram
suiker
Instructies
Voorbereiding van de chips:
Snijd de aardappel in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op keukenpapier.
Dep de aardappelplakken helemaal droog.
Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 165 graden Celsius en frituur de aardappelplakken tot ze krokant zijn en niet meer bruisen.
Laat de chips uitlekken op keukenpapier en meng ze vervolgens met de fijne suiker.
Bewaar de chips op een droge plek.
Bereiding van de frambozencheesecake dip:
Smelt de chocolade in een klein beetje opgewarmde slagroom.
Klop de Monchou los en klop de rest van de slagroom luchtig.
Meng de gesmolten chocolade met de slagroom en Monchou door telkens een klein beetje Monchou door de slagroom te spatelen.
Herhaal dit proces met de chocolade.
Verdeel de cheesecake dip over vier schaaltjes en bewaar deze in de koelkast.
Bereiding van de frambozenjam:
Kook de frambozen samen met de suiker in een kleine steelpan tot de suiker helemaal is opgelost.
Laat dit afkoelen.
Schep een lepel frambozenjam op elk schaaltje cheesecake dip.
Serveren:
Leg de chips op een bordje naast de schaaltjes met frambozencheesecake dip.
Dip de chips in de frambozencheesecake voor een unieke en heerlijke smaakervaring.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Tapas
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch