De klassieke Hollandse hutspot met klapstuk, aardappelen, wortelen en uien, geserveerd met een royale portie versgemalen peper – een traditioneel gerecht voor 3 oktober.
Laat het klapstuk in ± 1 ½ uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.
Voeg de in plakjes gesneden wortelen en uien toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak pittiger), en de in vieren gesneden aardappelen.
Doe er naar smaak wat zout bij en laat het geheel ¾ uur zachtjes stoven tot alles gaar is.
Roer de aardappelen en groenten goed door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.
Snijd het vlees in plakken en leg deze bovenop de hutspot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met geroosterd witbrood dat is geweekt in bouillon, met wat appelmoes erop voor extra smaak.Wijnadvies:Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaken van de hutspot en het klapstuk.