Hollandse hutspot

Dit gerecht wordt in het algemeen op 3 oktober in Leiden en omgeving gegeten.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram klapstuk
  • 750 gram winterwortel
  • 250 gram ui
  • 1 kg aardappels
  • zout peper

Instructies

  • Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.
  • Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.
  • Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
  • Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.
  • Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Noord Holland