Geniet van een romige Hollandse kaasfondue met Leerdammer en belegen kaas, geserveerd met vers brood en knapperige rauwkost voor een heerlijke fondue-ervaring.
Snijd de korst van beide kaassoorten en rasp de kaas met een kaasrasp.
Halveer het teentje knoflook en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
Breng de groentebouillon in de fonduepan aan de kook.
Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door de warme bouillon tot alle kaas gesmolten is.
Los de maïzena op in de jenever of korenwijn en roer dit samen met de mosterd door het kaasmengsel.
Laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
Breng de kaasfondue op smaak met zout en peper.
Zet de kaasfonduepan op een réchaud op tafel en serveer met de diverse dipmogelijkheden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met extra mosterd of augurken voor een frisse bite.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de rijke smaak van de kaasfondue en de diverse rauwkost.