Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hollandse Stoofpeertjes
Proef de klassieke smaak van Hollandse stoofpeertjes, langzaam gegaard met kaneel en bruine suiker. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of als heerlijk nagerecht.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
schilmes,
snijplank
Ingrediënten
▢
1
kg
stoofpeertjes
▢
2
eetlepels
bruine basterdsuiker
▢
Kaneelpoeder
Instructies
Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Doe de peertjes in een pan met een bodempje water.
Bestrooi de peertjes met kaneelpoeder en bruine basterdsuiker.
Laat de peertjes een paar uur op het laagste vuurtje staan totdat ze mooi rood zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn of een lichte, frisse witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst