Meng het gehakt in een grote kom met ei, paneermeel, fijngesneden ui, geperste knoflook, paprikapoeder, gehakte peterselie, mosterd, zout en peper.
Vorm 4 gehaktballen en laat ze kort opstijven in de koelkast.
Verhit een beetje olijfolie en boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Snijd de overgebleven ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika’s in reepjes.
Bak de groenten kort aan in het achtergebleven vet in de pan en blus af met de groentebouillon.
Laat 5 minuten sudderen.
Voeg de slagroom en ajvar toe aan de saus.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Bind de saus indien nodig met aardappelzetmeel of maïzena.
Voeg de gehaktballen terug in de pan en laat ze goed doorwarmen in de paprikasaus.
Garneer met extra gehakte peterselie en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gekookte aardappelen, rijst of een stuk vers brood om de saus mee op te dippen.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Zweigelt uit Hongarije past uitstekend bij dit gerecht.