Hongaarse Gehaktballen

Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels ajvar paprikapuree
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 2 grote paprika’s groen en rood
  • 200 g champignons
  • Aardappelzetmeel of maïzena om te binden
  • 1-2 theelepels mosterd
  • Gehakte peterselie

Instructies

  • Meng het gehakt in een kom met ei, 1 fijngesneden ui, paneermeel, peper, zout, geperste knoflook, paprikapoeder, 1 eetlepel gehakte peterselie en mosterd.
  • Vorm hieruit 4 ballen en laat ze kort opstijven in de koelkast.
  • Verhit wat olijfolie en boter in een pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Snijd de overgebleven ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika’s in reepjes.
  • Bak deze kort aan in het achtergebleven vet in de pan en blus af met de groentebouillon.
  • Laat het geheel 5 minuten sudderen.
  • Voeg de slagroom en ajvar toe aan de saus.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bind de saus eventueel met aardappelzetmeel of maïzena.
  • Voeg de gehaktballen terug toe aan de paprikasaus en laat ze goed doorwarmen.
  • Serveer de gehaktballen gegarneerd met wat extra gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een fruitige rode wijn zoals een Zweigelt uit Hongarije past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 495 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 28 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Hongarije