Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Honing-Gember Pompoencake
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cakeblik
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
Cake:
▢
340
g
honing
▢
250
g
pompoenvruchtvlees
▢
200
g
bloem
of glutenvrije bloem
▢
1
tl
bakpoeder
▢
1
tl
baking soda of zuiveringszout
▢
1
snufje
zout
▢
2
tl
gemberpoeder
▢
2
tl
koekkruiden
▢
1
tl
nootmuskaat
▢
Sap en rasp van 1 citroen
Glazuur:
▢
4
el
poedersuiker
▢
2
el
citroensap
▢
4
stukjes
gekonfijte gember
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
Vet het bakpapier lichtjes in.
Rasp de pompoen.
Meng in een kom de bloem met zout, bakpoeder, zuiveringszout, gemberpoeder, koekkruiden en nootmuskaat.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten.
Verwarm de honing in de magnetron, voeg de geraspte pompoen toe en roer goed door.
Voeg het honing-pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng geleidelijk met een siliconen garde tot een nat beslag ontstaat.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven, tot deze gaar is.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Glazuur:
Meng alle ingrediënten voor het glazuur goed door elkaar.
Sprenkel het glazuur over de afgekoelde cake.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze cake met zijn rijke en aromatische smaken van honing en gember past goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
75
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
1
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
52
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch