Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Honing-Tijmsaus
Geniet van deze heerlijke honing-tijmsaus als aanvulling op je favoriete gerechten, zoals gevogelte of varkensvlees!
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
eetlepel
zachte honing
▢
3
eetlepels
azijn
▢
3
eetlepels
witte wijn
▢
3
takjes
verse tijm
▢
3
dl
kalfsfond
pot, 380 ml
▢
30
g
koude boter
in kleine klontjes
Instructies
Verhit de boter in een pan op hoog vuur.
Laat de honing in de boter lichtbruin worden.
Voeg de azijn en witte wijn toe aan de pan.
Laat het geheel op zacht vuur tot de helft inkoken.
Voeg de takjes verse tijm en de kalfsfond toe.
Laat opnieuw tot de helft inkoken.
Zeef de saus om eventuele ongewenste stukjes eruit te halen.
Verwarm de saus opnieuw en klop de koude boter erdoor.
Zorg ervoor dat de saus niet meer kookt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Feestdagen etc
Kerst