Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ierse Stamppot met Groene Kool en Prei
Een traditionele Ierse stamppot met groene kool en prei, op smaak gebracht met nootmuskaat.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan
Stamper
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
vloeibare bakboter
▢
1
prei
▢
150
ml
melk
▢
600
gram
aardappels
▢
½
groene kool
of 400 gram gesneden groene kool
▢
Nootmuskaat
Instructies
Schil de aardappelen en kook gaar in weinig water.
Maak de kool schoon en snijd in smalle repen.
Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
Verwarm de bakboter en roerbak de kool en prei in een paar minuten gaar.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen puree met hete melk, peper en nootmuskaat.
Meng de geroerbakte groente erdoor en strooi er nog wat nootmuskaat over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met gember, komijn, koriander en oregano.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Ierland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
St. Patrick's Day