Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
IJs uit de hemel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
glas
maïsmeel
▢
21/2
glas
suiker
▢
3
glazen
melk
▢
3
glazen
water
▢
1
theelepel
rozenwater
(Turkse winkel)
▢
kaneel
Instructies
Doe het maïsmeel, de suiker, de melk en het water in een grote pan.
Zet het vuur middelhoog en roer alles tot een mooi beslag.
Zet het vuur vervolgens wat lager en roer tot het geheel zo dik wordt als yoghurt.
Doe er dan het rozenwater bij en roer het geheel nog 1 minuut goed door.
Doe het mengsel in dessertglazen en strooi er wat kaneel over.
Zet de glazen 2-3 uur in de koelkast om het toetje te laten opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Iran