Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
IJscoupe met frambozencoulis
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citruspers
Zeef
4 coupeglazen
Ingrediënten
Frambozencoulis
▢
2
citroenen
▢
800
g
frambozen
▢
100
g
suiker
IJscoupe
▢
6
biscotti
▢
4
bollen
frozen yogurt of yoghurtijs
▢
30
g
hazelnoten
▢
2
el
honing
Instructies
Snijd de citroenen doormidden en pers het sap eruit.
Was de frambozen voorzichtig en verwarm de frambozen met eventueel wat water in een sauspan met de suiker.
Breng voorzichtig naar het kookpunt, zet het vuur lager en laat circa 10 minuten zachtjes koken.
Druk de ingekookte frambozen door een zeef in een grote kom.
Voeg het citroensap toe en druk door de zeef.
Meng het citroensap goed door de frambozen.
Hak de hazelnoten grof.
Rooster de hazelnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
Hak de biscotti in stukjes.
Verdeel de frozen yoghurt of het yoghurtijs over 4 glazen, bestrooi met de stukjes biscotti en schenk daar de frambozencoulis overheen.
Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en besprenkel met wat honing.
Notities / Tips / Wijnadvies
de frambozencoulis is circa 3 dagen houdbaar in de koelkast of circa een maand in de vriezer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs