Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
IJshoorncakes
Voor kinderverjaardag
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
200
gram
suiker
▢
200
gram
boter
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
4
eieren
▢
200
gram
zelfrijzend bakmeel
of 200 gr bloem + 1 theelepel bakpoeder + snufje zout
▢
IJshoorntjes
Instructions
Verwarm de oven eerst voor op 165 °C
Pak een aluminum bakje en knip hier gaten in ter grote van de ijshoorntjes.
Klop de suiker, zachte boter en de vanillesuiker samen met een mixer tot een glad geheel.
Voeg de 4 eieren toe aan het beslag en mix goed door.
Voeg nog een beetje meel toe en mix goed door.
Mix nu het beslag op de hoogste stand met de mixer voor ongeveer 3 minuten tot een glad beslag.
Vul de ijshoorntjes voor 3/4e met het beslag en plaats ze in de houders.
Zet de cakejes voor ongeveer 45 minuten in de oven.
We raden het aan om het iedere 10 minuten even in de gaten te houden.
Nu de cakejes klaar zijn kan je ze versieren met frosting of glazuur!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Kinderkoken
/
Tractaties