Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
In jasmijnthee gestoomde zeebaars
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
stoommand
Bakpapier
Wok
Ingrediënten
▢
50
g
jasmijn-theeblaadjes
▢
4
lente uitjes
▢
50
g
gember
verse
▢
1
dl
visbouillon
▢
2
eetlepel(s)
sojasaus
▢
1
theelepel
sambal
▢
1
theelepel
suiker
▢
600
g
zeebaars
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
sesamolie
▢
1
theelepel
sesamzaajes
▢
1
eetlepel(s)
aardappelzetmeel
aangemaakt met water
Instructies
Doe in de stoommanden bakpapier.
In de pan een laagje water.
Eerste stoommand op het bakpapier de thee; de groene bladeren van de lente-ui en 7/8 van de gember.
Sluit deksel af en laat ± 10 minuten stomen zodat alles lekker gaat geuren.
Hier bovenop de zeebaars met 2 dunne reepjes lente-ui en laat 7 à 8 minuten stomen.
Olie in wok verwarmen, sesamzaad en sambal fruiten.
Afblussen met sojasaus en visbouillon.
Reepjes gember, suiker en lente-ui toevoegen en aan de kook brengen.
De aardappelzetmeel erdoor roeren en afmaken met sesamolie.
Serveren met gewokte groenten en rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis