1bloemkoolschoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
1paprikaschoongemaakt en in stukjes gesneden
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
Bak de stukken schouderkarbonade in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Schenk de pot Indiase currysaus bij het vlees en breng het geheel tegen de kook aan.
Laat het vlees in de saus in ongeveer 25 minuten garen op laag vuur.
Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de bloemkoolroosjes en stukjes paprika toe aan het vlees en laat ze de laatste 10 minuten meekoken.
Breng de Indiase curry op smaak met zout en peper.
Serveer de curry met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer de curry met verse koriander en serveer met naanbrood of een frisse raita.Wijnadvies:Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Shiraz uit Australië past goed bij de pittige smaken van deze Indiase karbonadecurry.