Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Indiase wrap met champignons (glutenvrij)
Een smaakvol vegetarisch hoofdgerecht met Indiase wraps gevuld met een kruidige mix van witte kool, tofu en champignons, geserveerd met kerriesaus.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Wok
kom
Ingrediënten
Voor de wraps:
▢
150
g
glutenvrije tarwebloem
of maïsmeel
▢
150
g
boekweitmeel
▢
Rijste- of sojamelk
▢
Voor de vulling:
▢
Witte kool
▢
Tofu
▢
Indiase kruiden
o.a. kurkuma
▢
Sojasaus
▢
Olie
Voor de kerriesaus:
▢
1
el
olijfolie
▢
4
tl
glutenvrije bloem
▢
Rijste- of sojamelk
▢
Kurkuma
geelwortel
▢
Kerriepoeder
Voor de garnering:
▢
Gebakken kastanjechampignons
▢
Gesneden peterselie
Instructies
Meng de bloemsoorten met de rijste- of sojamelk tot een dun beslag en bak er pannenkoeken van.
Roerbak eerst de tofu en zet deze apart.
Roerbak de witte kool in wat olie, voeg sojasaus en Indiase kruiden (zoals kurkuma) toe.
Voeg de tofu weer toe als de kool bijna gaar is.
Verwarm voor de saus de olijfolie, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de melk toe.
Voeg kurkuma en kerriepoeder toe en roer tot een dikke saus.
Vul de wraps met het groentemengsel en vouw ze dubbel.
Schenk de kerriesaus erover en garneer met gebakken champignons en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker als hoofdgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pannenkoeken
/
Wraps
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch