Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballen, behalve de boter, door elkaar en vorm er 4 balletjes van.
Bak de gehaktballen in een pan met dikke bodem in de boter rondom bruin.
Blus af met een scheutje water en laat ze, met het deksel half op de pan, in ± 15 minuten garen.
Kook intussen de aardappelen in gezouten water gaar.
Snipper de ui en snijd de prei en paksoi in dunne reepjes.
Fruit de ui in de olie glazig, voeg de sambal toe en bak de prei hierin omscheppend 2 minuten.
Roer de melk erdoor, verwarm goed door, zodat alle vocht verdampt en schep de taugé erbij.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Schep het preimengsel, de boter en op het laatst de rauwe reepjes paksoi door de stamppot.
Serveer direct met de gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de stamppot met een frisse komkommersalade of zelfgemaakte atjar ketimoen voor extra smaak.Wijnadvies:Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de smaken van de gehaktballetjes en de sambal.