Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische Wraps met Pittige Kip en Kokossaus
Deze Indische wraps met pittige kip in kokossaus en roerbakgroenten zijn een heerlijke fusion-maaltijd vol kruidige smaken.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Wok
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
150
g
rijst
▢
4
el
zonnebloemolie
▢
400
g
kipfilet
in blokjes
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
zakje
boemboe ajam paniki
▢
100
ml
kokosmelk
blik
▢
1
zak
roerbakgroenten
▢
Zout
naar smaak
▢
4
wraps
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1,5 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Roer de boemboe en kokosmelk erdoor en laat de saus smelten en binden.
Verhit de resterende olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar.
Breng de groenten op smaak met zout.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de wraps elk in een diep bord en vul ze met rijst, groenten en kip in kokossaus.
Vouw de wraps dicht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een beetje kroepoek.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rosé zoals
Atacama Rosé
past perfect bij de kruidige en romige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
68
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kip
/
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
/
Wraps
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden