Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische zoetzeure sambal Goring
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Magnetronschaal
Ingrediënten
▢
250
gram
restjes gaar vlees
of kip
▢
4
eetlepels
ui
gesneden
▢
2
tenen
knoflook
gesneden
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
4
eetlepels
asemwater
▢
3
theelepel
javaanse suiker
▢
½
dl
azijn
ongekruide
▢
olie
▢
zout
Instructies
Snijd vlees of kip in blokjes.
Wrijf ui, knoflook, trassi en sambal met wat zout tot een brij.
Fruit dit in olie tot de uien geel zijn.
Voeg vlees of kip toe en bak dit even mee.
Doe er dan het asemwater bij en laat dit dan ca. 5-6 min. stoven.
Voeg dan de suiker en azijn toe en kook alles tot de suiker opgelost is.
Magnetron:
Verwarm 3 eetlepels olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
Voeg het vlees toe met het asemwater en verwarm dit onafgedekt 2 min. a 3 min. op 100%.
Roer de suiker en azijn erdoor en verwarm alles nogmaals onafgedekt in 2 a 3 min. op 100%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
/
Saus
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië