Leg twee uur voor het begin de paprika's onder de grill tot het vel zwart wordt.
Spoel de paprika's koud af en verwijder het vel.
Verwijder de pitjes uit de paprika's.
Hak de rode paprika fijn en snijd de groene paprika in reepjes.
Schil de knoflook.
Doe de rode paprikapulp, foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad in een vijzel.
Voeg van elke specerij een halve theelepel toe.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stamp de specerijen tot een pasta.
Voeg langzaam de wijnazijn en 1 eetlepel olie toe.
Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en meng het in een kom met de pasta.
Laat het vlees 2 uur marineren op een warme plaats.
Snijd de ui in fijne rondjes.
Laat het vlees uitlekken.
Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
Doe de deksel op de pan en laat het vlees 90 minuten zachtjes koken.
Voeg, indien nodig, twee eetlepels water toe tijdens het koken.
Kook de rijst.
Bak de groene paprikareepjes in wat olie.
Kook de erwtjes.
Voeg de marinade toe 5 minuten voor het einde van de kooktijd.
Warm het geheel nog even door en voeg de erwtjes en paprika toe.
Serveer het gerecht heet met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade en eventueel wat sambal voor extra pit.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Rosé past goed bij dit gerecht.