1paprikaschoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
500ghamlappenin blokjes gesneden en drooggedept
500ggebroken sperziebonen
3eetlepelszonnebloemolie
500groerbaksaus Babi Ketjapuit pot
125gtaugé
60gkroepoek
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog vuur.
Bak de blokjes hamlap in 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de reepjes paprika toe aan de pan en bak ze 2 minuten mee.
Schep de roerbaksaus en taugé door het vlees en laat het geheel goed doorwarmen.
Serveer de Babi Ketjap met de gekookte rijst, sperziebonen en kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer het gerecht met fijngehakte koriander en een schijfje limoen voor een extra frisse touch.Wijnadvies:Combineer met een Norton Torrontés. Deze witte wijn complementeert de zoete en hartige smaken van de Babi Ketjap perfect.