Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
▢
500
gram
gehakt
▢
1
ei
▢
2
eetlepel(s)
paneermeel
▢
2
tl
ketoembar
koriander
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
cm
gember
of 1 tl djahé
▢
1
rode peper
▢
2
lenteui
▢
1
tl
trassi
▢
snufje
zout
▢
olie
Voor de saus:
▢
1
teentje
knoflook
▢
5
cm
gember
▢
1
tl
sambal
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
dl
kokosmelk
▢
2
tl
citroensap
▢
50
ml
water
Instructies
Meng het gehakt met het ei en de paneermeel.
Snijd de ui, knoflook en rode peper (zonder zaadjes) en lente-uitjes zo fijn mogelijk.
Meng daarna alle ingrediënten door elkaar.
Maak gehaktballetjes (grootte van pingpongbal) van het mengsel.
Bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en zeef het bakvocht.
Fruit de gesnipperde knoflook in het gezeefde bakvocht en voeg de geraspte gemberwortel, sambal, ketjap en wat water toe.
Laat dit even pruttelen. Voeg dan kokosmelk en citroensap toe.
Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze nog even doorwarmen.
Serveer met witte rijst en komkommer in zoet-zuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Oosters