Doe het hunkweemeel in een kom en roer er 1 dl water door, zodat er een glad papje ontstaat.
Breng de rest van het water in een pan aan de kook samen met de goela djawa, vanillesuiker en zout, roerend.
Roer van het vuur af het hunkweemeelpapje door de siroop.
Breng het geheel, nog steeds roerende, aan de kook op zacht vuur.
Laat het mengsel al roerend ongeveer 5 minuten pruttelen.
Neem de pan van het vuur.
Bekleed een ondiepe schaal met folie en schenk het puddingmengsel erin.
Laat het mengsel opstijven (buiten de koelkast!
).
Stort de pudding op een platte schaal en verwijder de folie.
Snij de pudding in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Strooi de geraspte kokos in een diep bord en wentel de puddingblokjes erin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit zoete en aromatische dessert past een lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling Auslese. Hun fruitige tonen complementeren de rijke smaken van de pudding.