Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip
Een smakelijke variatie op de klassieke Indonesische loempia, gevuld met kerriekip en kleefrijst, omhuld in een compacte rol.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
snijplank
koksmes
Steelpan
magnetron
Ingrediënten
▢
1
el
azijn of citroensap
▢
5
g
hete kerriepoeder
▢
1
grote
kipfilet
in kleine blokjes gesneden
▢
1
ui
gesnipperd
▢
¼
komkommer
in 4 repen van ½ cm breed gesneden
▢
250
ml
kokosmelk
▢
400
g
gekookte kleefrijst
± 200 g rauwe kleefrijst
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Snijd een plak van ongeveer 8 cm lang van de komkommer en snijd er 4 repen van ½ cm breed en dik van.
Doe de kokosmelk, kerrie, ui, kipblokjes, zout en peper naar smaak in een steelpan.
Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat.
Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
De kip is nu gaar.
Breng de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
Leg een vel plasticfolie op je werkblad en plaats 100 g kleefrijst in het midden.
Leg er een tweede vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
Verwijder het bovenste vel folie.
Leg een strookje gare kipvulling in het midden van de rijstplak, laat aan alle randen minimaal 1½ cm ruimte vrij.
Plaats een reep komkommer bovenop de kipvulling.
Rol het geheel strak op met behulp van de folie en knoop de uiteinden van het plastic aan beide kanten dicht.
Verwarm de lumpie in de magnetron tot deze goed warm is.
Verwijder het plastic en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze lumpie past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fingerfood
/
Hoofdgerechten
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Indonesië