Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Spekkoek met Specerijen
Geniet van deze traditionele Indonesische spekkoek, rijk aan lagen en vol met heerlijke specerijen. Een echte traktatie!
Porties:
4
personen
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Garde
kom
Spatel
Springvorm van 20 cm doorsnee
satéprikker
Ingrediënten
▢
2
theelepels
anijspoeder
▢
2
theelepels
gemalen kruidnagel
▢
2
theelepels
kardemom
▢
2
theelepels
kaneel
▢
2
theelepels
nootmuskaat
▢
2
theelepels
zout
▢
3
eetlepels
koffiemelk
▢
3
eetlepels
kaneel
▢
400
g
witte basterdsuiker
▢
500
g
boter
▢
10
eieren
▢
2
theelepels
citroensap
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
vanillestokje
▢
250
g
bloem
Instructies
Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit.
Klop in een kom de boter met de helft van de suiker en het vanillemerg luchtig.
Scheid de eieren.
Klop in een andere kom de dooiers met de rest van de suiker luchtig.
Klop de eiwitten stijf.
Spatel het botermengsel, de dooiers en het eiwit voorzichtig door elkaar.
Spatel de bloem, zout en koffiemelk door het mengsel.
Verdeel het beslag in twee delen.
Meng de specerijen door één deel van het beslag.
Verwarm de grill voor.
Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier.
Breng een dunne laag van het neutrale beslag aan op de bodem van de springvorm.
Plaats de vorm onder de grill en bak tot de laag licht goudbruin is.
Breng een laag van het gekruide beslag aan en bak opnieuw onder de grill.
Herhaal dit proces, afwisselend tussen het neutrale en gekruide beslag, tot het beslag op is en de spekkoek de gewenste hoogte heeft.
Controleer elke laag met een satéprikker om te zien of deze gaar is.
Verplaats het rooster naar een lagere positie als de spekkoek te hoog wordt.
Laat de spekkoek afkoelen voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories:
620
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
46
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Indonesië
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw
/
Verjaardag