Maak de augurken schoon door de kroontjes en steeltjes af te snijden en ze goed af te borstelen.
Bestrooi de augurken met zout en zet ze weg.
Laat de augurken de volgende dag uitlekken op een vergiet.
Kook de wijnazijn met de kruiden (Spaanse peper, peperkorrels, venkel en gember) gedurende een kwartier.
Verdeel de augurken in een klein flesje voor de kleinere en een groot flesje voor de grotere augurken.
Schik de augurken met de kruiden ertussen in de flessen.
Giet de kokende azijn over de augurken, zodat ze goed onder staan.
Sluit de flessen af met vochtig perkamentpapier.
Laat ze goed trekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de augurken als bijgerecht bij vleesgerechten, op een borrelplank of als snack.Wijnadvies:Deze ingemaakte augurken passen goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé.