Augurken

De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn en/of pekel. De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen. Wikipedia
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg. augurken
  • 1 l wijnazijn
  • 1 Spaanse peper
  • 10 gram peper
  • 2 takjes verse venkel of 5 g. gedroogde venkel
  • 2 gember

Instructies

  • Maak de augurkjes schoon door het afsnijden van de kroontjes en steeltjes, daarna goed afborstelen. 
  • De augurken bestrooien met zout en wegzetten. 
  • De volgende dag de augurken op een vergiet laten uitlekken.
  • Kook de azijn met de kruiden gedurende een kwartier. 
  • De augurken uitzoeken, de kleine in een klein flesje, de grotere in een grote fles. 
  • Schik de augurkjes met de kruiden ertussen in de flessen en giet de kokende azijn erop. 
  • De augurkjes moeten goed onder staan. 
  • Sluit de flessen met vochtig perkamentpapier
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Groenten