Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ispanakka fourmasi yoghurtlu
spinazie met eieren
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
wilde spinazie
▢
60
gram
boter
▢
2
ui
in dunne 1/4 ringen
▢
zout
zwarte peper
▢
1 ½
dl
kippenbouillon
(van tablet)
▢
4
ei
Instructies
Kook de spinazie ± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de bladeren in grove repen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6-7 minuten glazig.
Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.
Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar laat het niet verdampen.
Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met
knoflookyoghurt
en
rijst met lamsvlees of aardappelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
Land van herkomst
Turkije