Ispanakka fourmasi yoghurtlu

spinazie met eieren
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg wilde spinazie
  • 60 gram boter
  • 2 ui in dunne 1/4 ringen
  • zout zwarte peper
  • 1 ½ dl kippenbouillon (van tablet)
  • 4 ei

Instructies

  • Kook de spinazie ± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de bladeren in grove repen.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6-7 minuten glazig.
  • Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.
  • Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar laat het niet verdampen.
  • Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
  • Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren stollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten
Land van herkomst Turkije