Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaans geroosterde aardappelen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
2
kg
aardappels
vast kokende
▢
2
bol
knoflook
▢
2
tl
rozemarijn
verse naaldjes
▢
150
ml
olijfolie
▢
zeezout
grof gemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 C
Was de aardappelen met schil en snijd ze grof in stukken van ongeveer 2-3 cm en leg ze dan op een bakplaat met bakpapier.
Breek de knoflook bollen in losse tenen knoflook, let op de losse velletjes, en leg de tenen knoflook tussen de aardappelen.
Strooi nu de rozemarijn er overheen en druppel de olijfolie over de aardappelen.
Alles goed bedekken.
Doe de bakplaat nu in de oven en bak het voor ongeveer een uur, de aardappelen mogen mooi goud bruin van buiten zijn en zacht van binnen.
Schep de aardappelen van de bakplaat en serveer ze in een mooie schaal.
Strooi er grof zeezout overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch