Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kg aardappels vast kokende
- 2 bol knoflook
- 2 tl rozemarijn verse naaldjes
- 150 ml olijfolie
- zeezout grof gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C
- Was de aardappelen met schil en snijd ze grof in stukken van ongeveer 2-3 cm en leg ze dan op een bakplaat met bakpapier.
- Breek de knoflook bollen in losse tenen knoflook, let op de losse velletjes, en leg de tenen knoflook tussen de aardappelen.
- Strooi nu de rozemarijn er overheen en druppel de olijfolie over de aardappelen.
- Alles goed bedekken.
- Doe de bakplaat nu in de oven en bak het voor ongeveer een uur, de aardappelen mogen mooi goud bruin van buiten zijn en zacht van binnen.
- Schep de aardappelen van de bakplaat en serveer ze in een mooie schaal.
- Strooi er grof zeezout overheen.