Italiaans geroosterde aardappelen

Italiaans geroosterde aardappelen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg aardappels vast kokende
  • 2 bol knoflook
  • 2 tl rozemarijn verse naaldjes
  • 150 ml olijfolie
  • zeezout grof gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C
  • Was de aardappelen met schil en snijd ze grof in stukken van ongeveer 2-3 cm en leg ze dan op een bakplaat met bakpapier.
  • Breek de knoflook bollen in losse tenen knoflook, let op de losse velletjes, en leg de tenen knoflook tussen de aardappelen.
  • Strooi nu de rozemarijn er overheen en druppel de olijfolie over de aardappelen.
  • Alles goed bedekken.
  • Doe de bakplaat nu in de oven en bak het voor ongeveer een uur, de aardappelen mogen mooi goud bruin van buiten zijn en zacht van binnen.
  • Schep de aardappelen van de bakplaat en serveer ze in een mooie schaal.
  • Strooi er grof zeezout overheen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch