Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaans gestoofde snijbiet met ansjovis
Deze snel te maken Italiaanse snijbiet combineert de hartige smaak van ansjovis met frisse citroen en pittige chili voor een heerlijk groentegerecht.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Lepel
rasp
snijplank
Vuurvaste spatel
Ingrediënten
▢
1
à 2 ansjovisfilets
▢
1
citroen
alleen de schil, geraspt
▢
1
eetlepel
olijfolie
extra voor serveren
▢
1
snufje
peper
▢
1
snufje
zout
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
verse
chili of ½ theelepel chilipoeder
▢
200
g
snijbietbladen
Instructies
Verhit olijfolie in een koekenpan.
Stoof hierin de fijngesneden knoflook zachtjes aan.
Voeg naar smaak fijngesneden verse chili of chilipoeder toe.
Doe de ansjovisfilets erbij en druk ze met een lepel fijn tot ze oplossen.
Voeg de grof gesneden snijbiet toe aan de pan.
Laat de snijbiet op laag vuur, onbedekt, in eigen vocht slinken.
Breng op smaak met een snufje zout, peper en geraspte citroenschil.
Besprenkel voor het serveren met wat extra olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk bij gegrild vlees of een stukje focaccia.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Vermentino of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
130
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden