Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaans Gevuld Borrelbrood
Serveer dit heerlijke Italiaanse Gevuld Borrelbrood als een smaakvolle toevoeging aan je borrelplank of als een verrukkelijk warm hapje voor een feestelijke gelegenheid.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
volkoren vloerbrood
ongesneden
▢
125
gram
mozzarella
in plakjes
▢
75
gram
Taleggio
in plakjes gesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
75
gram
ongezouten roomboter
▢
5
gram
oregano
fijngehakt
▢
5
gram
peterselie
fijngehakt
▢
Peper en zout
Instructies
Smelt de boter in een pannetje.
Voeg de fijngehakte knoflook, peterselie, oregano, peper en zout toe aan de gesmolten boter en roer dit goed door.
Snijd het brood in, tot één cm boven de bodem, in banen van ongeveer 2 cm breed en besmeer alle groeven royaal met de gesmolten kruidenboter.
Verdeel vervolgens de plakjes mozzarella en Taleggio over de groeven van het brood.
Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak gedurende 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
Haal het brood uit de folie en bak nog eens 5 minuten onder de grill, zodat de kaas mooi smelt en het brood goudbruin wordt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Italië