Italiaans borrelbrood

Italiaans Gevuld Borrelbrood

Serveer dit heerlijke Italiaanse Gevuld Borrelbrood als een smaakvolle toevoeging aan je borrelplank of als een verrukkelijk warm hapje voor een feestelijke gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 volkoren vloerbrood ongesneden
  • 125 gram mozzarella in plakjes
  • 75 gram Taleggio in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 5 gram oregano fijngehakt
  • 5 gram peterselie fijngehakt
  • Peper en zout

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, peterselie, oregano, peper en zout toe aan de gesmolten boter en roer dit goed door.
  • Snijd het brood in, tot één cm boven de bodem, in banen van ongeveer 2 cm breed en besmeer alle groeven royaal met de gesmolten kruidenboter.
  • Verdeel vervolgens de plakjes mozzarella en Taleggio over de groeven van het brood.
  • Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak gedurende 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
  • Haal het brood uit de folie en bak nog eens 5 minuten onder de grill, zodat de kaas mooi smelt en het brood goudbruin wordt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Warme hapjes
Land van herkomst Italië