Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Asperge-Pizzini Muffins
Porties:
12
muffins
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol vers pizzadeeg
400g
▢
4
eieren
▢
180
g
zure room
▢
1
bosje
peterselie
fijngehakt
▢
1
snufje
gemalen nootmuskaat
▢
200
g
witte asperges
in kleine stukjes gesneden
▢
200
g
groene asperges
in kleine stukjes gesneden
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Wat
olijfolie om de muffinvorm in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg direct uit de koelkast.
Meng de eieren met de zure room.
Voeg de fijngehakte peterselie, nootmuskaat, zout en peper toe.
Roer de stukjes asperge erdoor.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 12 vierkanten.
Vet een muffinvorm in met olijfolie en plaats de deegvierkanten in elke muffincup.
Druk lichtjes aan.
Vul elke muffin met 2 eetlepels van het asperge-eimengsel.
Bak de muffins onderin de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze lichte en frisse muffins gaan goed samen met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.
Voedingswaarden
Calories:
194
kcal
|
koolhydraten:
17
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Cupcakes / Muffins
/
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch