Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse kalfsribstoofschotel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
500
gram
kalfsriblappen
▢
2
rode uien
▢
3
teentjes
knoflook
▢
50
gram
bloem
▢
olie
om in te bakken
▢
2
el
tomatenpuree
▢
200
ml
rode wijn
▢
500
ml
water
▢
1
blokjes
runderbouillon
▢
4
takjes
tijm
▢
3
takjes
rozemarijn
▢
1
bosje
bospeen
▢
300
gram
pipe regatta
▢
100
gram
Parmezaanse kaas
Instructies
Pel en snijd de ui in parten.
Pel en snijd de knoflook grof.
Strooi de bloem op een bordje.
Dep de kalfsriblappen droog met keukenpapier.
Snijd de kalfsriblappen in grove blokjes en wentel door de bloem.
Klop de overtollige bloem eraf.
Verwarm een scheut olie in een stoofpan en bak de kalfsriblappen rondom in circa 4 minuten goudbruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut.
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
Schenk het water erbij en voeg het runderbouillonblokje, takjes tijm en de rozemarijn toe.
Breng het geheel tegen de kook aan.
Stoof de kalfsriblappen op middelhoog vuur in circa 90 minuten gaar. (voeg extra water toe indien het droog kookt)
Schil en snijd de bospenen in gelijke schuine stukken.
Voeg de bospenen circa 10 minuten voor het einde toe aan de Italiaanse kalfsriblappenstoof.
Verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Roer de pasta en de helft van de Parmezaanse kaas door de kalfsriblappenstoof.
Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Verdeel de Italiaanse kalfsriblappenstoof over borden en strooi de resterende Parmezaanse kaas eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië