Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Mosselen met Tomatensaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
200
gram
ui
in stukjes gesneden
▢
2
takjes
verse tijm
▢
2
takjes
verse rozemarijn
▢
1
bosje
peterselie
grof gehakt
▢
¼
liter
droge witte wijn
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
blik
tomaat
800 gram
▢
4
teentjes
knoflook
geperst
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
1
schepje suiker
Instructies
Breng in een grote pan de wijn, de helft van de uien, de helft van de peterselie, de tijm en de rozemarijn aan de kook.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openen.
Schep ze met een schuimspaan in een voorverwarmde schaal.
Bak ondertussen de rest van de uien glazig in de olijfolie.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met het vocht toe aan de uien.
Voeg de geperste knoflook toe.
Meng de tomatensaus met het kookvocht van de mosselen en breng op smaak met zout, peper en suiker.
Giet de saus over de mosselen en garneer met de overgebleven gehakte peterselie.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij